zondag 30 maart 2008

Paasskiën 27/03 - 28/03

Zo...nog even iets vertellen over de voorbije twee dagen. Die waren ronduit schitterend. Van Peter heb je al kunnen lezen dat hij donderdagavond te moe was om nog iets te schrijven. Ondergetekende mag je daar rustig bijnemen. We hebben een schitterend parcours geskied met een volledige dalafdaling erbij.



Voor de totale dag kwam het aantal hoogtemeters op ...7750 en dat voor beginners met kinderen van 6,5 en 8.5, we waren er zelf wel trots op. Het weer zat ook helemaal mee en de pistes lagen schitterend.



Spijtig dat het tegen 15u terug betrok zodat we de moeilijkste afdaling nog volledig zonder zicht moesten doen. Een dikke pluim voor onze gids Heiko die ons alle kanten van het gebied heeft laten zien maar die gisteravond eveneens zat te knikkebollen in de zetel, ik heb nog twee getuigen...



Vanmorgen stonden we dan op met....nee, geen sneeuw maar doodgewoon regen, gelukkig duurde het niet lang of de wolken braken open en door de tocht van gisteren waren we ook wat later op.



Tegen de middag hadden we echt Kaiserswetter!!! Ludo en An waren ook weer van de partij, samen met de dochter.



Er was boven weer heel wat verse sneeuw gevallen nadat de pistes geprepareerd waren en dat gaf een beetje "mindere" kwaliteit, lees meer bulten. Maar niet getreurd, we gingen er weer tegenaan. Tegen de middag was ook Heiko, Juliette, Robin en Ilja weer van de partij en konden de kinderen weer veel plezier beleven aan het zoeken van allerlei binnenpadjes door de bomen met Juliette. Heiko schaafde nog een beetje aan onze techniek en tegen het einde van de dag kwam zelfs de eerste zwarte piste er aan: zonder kleerscheuren!!



Afsluiten doen we graag in schoonheid en Ludo had het lumineuze idee om een sneeuwschoenen-wandeling te doen met rodel erna. Dit was echt een schot in de roos. Tegen 18u werden we in Juns verwacht waar we met zijn allen (familie Hieko, familie Ludo en familie Smetje) in een oud legervoertuig gepropt werden om tegen een rotvaart de rodelpiste naar omhoog gereden te worden.



Hoe ik dit heb overleefd, ik weet het nog steeds niet... Boven gekomen (bijna 1800m) staken we de sneeuwschoenen onder en nam onze gids ons mee door het ongerepte landschap in een schitterend decor van de besneeuwde bergen bij schemering.






We kregen uitleg over de sporen die we zagen en een lesje in lawinekunde en sneeuwlagen.




Na de tocht aten we nog lekkere Kaisersmarren en daarna kwam er nog een rodelabfahrt van 5 km. Plezier verzekerd!!!







Toen we terug naar Finkenberg reden kregen we er nog vuurwerk bovenop, onze vakantie kon niet beter afgesloten worden. Bedankt familie Ludo en vooral Heiko en Juliette voor deze fantastische week, morgen inpakken en terug naar Belgie waar we weer gaan aftellen naar de zomer en het volgende bezoek hier!!!




Kurt Desmedt

Geen opmerkingen: